דייסת שיבולת שועל - ארוחת הבוקר האולטימטיבית


את דייסת שיבולת השועל גיליתי לפני שנים ספורות והתחלתי להתעניין בסגולות הדגן הזה שהתגלו כמדהימות ואינסופיות. שיבולת השועל מפחיתה את רמות הכולסטרול בדם וכך מאזנת לחץ דם ושומרת על הלב שלנו, היא מסייעת בתהליכי העיכול ומשפרת את איכות השינה. תוכלו להמשיך לקרוא על תכונות חיוביות נוספות שלה פה. 

דייסת שיבולת שועל היא דרך נהדרת להתחיל את היום. היא מקנה שובע לאורך זמן, אנרגיה ותחושה מעוררת.

לרוב דייסות שיבולת שועל נעשות עם שיבולת שועל אינסטנט, המוכרת כקוואקר בזכות המותג.
הקוואקר הוא שיבולת שועל אבל חתוכה דק (יותר נכון אחרי אידוי ורידוד) ונוחה יותר לבישול.
כמובן שאפשר לקנות שיבולת שועל אינסטנט במשקל או ארוזה ולא רק של חברת קוואקר.
את הקוואקר אפשר לבשל על האש עם מים רותחים אבל למי שאין זמן בבוקר או בעבודה אפשר גם להשרות במים רותחים. הדייסה תהיה מוכנה תוך 5-7 דקות.
לטעמי כשמבשלים את הקוואקר על האש הדייסה יותר טעימה אבל לרוב בבוקר אין לי זמן להכין אותה כך אז הפתרון הוא השריה.

המתכונים לפניכם הם אחרי שניסיתי ושילבתי כל מיני אופציות שבסופו של דבר הכי התאימו עבורי.
אתם מוזמנים לשחק עם הרכיבים והכמויות כמה שרק תרצו.

דייסת קוואקר מלוחה
רכיבים:
6 כפות קוואקר
מים רותחים
חופן גרעיני חמנייה
תבלינים – קינמון, כורכום, ג'ינג'ר, מלח

אופן ההכנה:
1. מניחים את הקוואקר בקערה בינונית ומוסיפים את המים הרותחים כך שהכמות תהיה 2 אצבעות מעל הקוואקר. מוסיפים את גרעיני החמנייה ואת כל התבלינים ומערבבים.
2. לאחר כ5-7 דקות הקוואקר יספוג את רוב הנוזלים ויהיה מוכן לאכילה.
מוזמנים להוסיף בננה או כל פרי אחר שתרצו.

קינמון כורכום וג'ינג'ר יעזרו לכם להעביר את החורף – כנסו וגלו למה

דייסת קוואקר מתוקה
רכיבים:
6 כפות קוואקר
מים רותחים
גרעיני דלעת
חמוציות/צימוקים
1 תמר
סילאן/דבש - לאופציה מתוקה יותר
בננה/תפוח/כל פרי שיתחשק לכם

אופן ההכנה:
1. מניחים את הקוואקר בקערה בינונית ומוסיפים את המים הרותחים כך שהכמות תהיה 2 אצבעות מעל הקוואקר. מוסיפים תמר חתוך, גרעיני דלעת וחמוציות ומערבבים.
2. לאחר כ5-7 דקות הקוואקר יספוג את רוב הנוזלים ויהיה מוכן לאכילה.
3.חותכים בננה או פרי אחר ומערבבים עם הדייסה המוכנה.
מזליפים קצת סילאן או דבש ונהנים מכל רגע.

תגובות

הנצפים ביותר

הכוסמת עוברת קיבוץ גלויות – מתכון לכוסמת במרק קוסקוס

הקסם שבכוסמת