הדגן עם השם המפוקפק שמזכיר מילה אחרת בשפה העברית, למעשה אינו דגן ואינו מכיל גלוטן ולשמחתנו עתיר בכל טוב ושומר לנו על בריאות איתנה. בואו וגלו למה העם האסיאתי והעם הרוסי נותנים כל כך הרבה כבוד לקסם שנקרא – כוסמת. עובדות קצרות o הכוסמת שייכת למשפחת הארכוביתיים ואינה נחשבת כחלק ממשפחת הדגנים אך היא בעלת תכונות תזונתיות דומות למשפחה זו. o הכוסמת נטולת גלוטן ולכן מתאימה לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן. o חלבון הכוסמת, כמו גם של הקינואה, נחשב חלבון מלא. o הכוסמת, לעומת החיטה, מתפרקת לאט יותר ולכן משביעה לזמן ארוך יותר. מאזנת את הסוכר בדם ומפחיתה סיכון לפתח סוכרת במהלך הזמן, רמות גבוהות של סוכר בדם עלולות להוביל למחלות כרוניות כמו סוכרת סוג 2. מסיבה זו, חשוב לאזן את רמות הסוכר בדם לאחר ארוחה כדי לשמר בריאות איתנה. בזכות כמות הסיבים הרבה בכוסמת, היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך, כלומר בזמן ארוחה היא מעלה את רמות הסוכר בדם באופן הדרגתי ...